perjantai 18. lokakuuta 2013

L1.2 Goal Setting - Strategia (There Is A Light That Never Goes Out)


Tietoisuus ja tieto lisää ymmärrystä. Ymmärrys vähentää pelkoa ja epätietoa.

Kirurgia on haastava ala. Ei pelkästään siksi, että ihminen on järjestelmänä äärettömän monimutkainen, vaan myös sen takia, että kirurgin täytyy henkilökohtaisen tiedon ja taidon avulla selvittää potilaan ongelma, valita paras ratkaisumenetelmä ja lopuksi vielä ratkaista ongelma. Leikata tai ei leikata?

Edellisessä tekstissä mainitsin, että tieto ja ymmärrys vähentää epätietoa ja pelkoa. Kirurgin tiedosta osa on peräisin oppikirjoista, mutta tärkein, kokemuksen tuoma ymmärrys, mahdollistaa potilastapausten analysoinnin monesta eri näkökulmasta. Kirurgiassa tulee osata nähdä mahdollinen virhe jo ennen kuin se on ehtinyt tapahtua. Virheen sattuessa vahinko korjata välittömästi.

Työ vaatii erittäin tarkkaa ja johdonmukaista ongelmaratkaisukykyä. Kokemuksen ja tiedon avulla kirurgi tekee strategian, jossa korostuu kaksi keskeistä asiaa; suunnitelma ja päämäärä. Absoluuttisena päämääränä hoidossa on täydellinen paraneminen sairaudesta. Pahan poistaminen leikkaamalla. Mikäli tämä aina ei ole mahdollista, tavoite joudutaan arvioimaan harkiten uudelleen. Suunnitelmassa taas on erittäin olennaista aika. Toimenpide ja menetelmä tulee toteuttaa ja ajoittaa niin, että toipuminen on mahdollista.

Kirurgin tarkkuutta ja suunnitelmallisuutta on mahdollista soveltaa omien tavoitteiden saavuttamiseen. Päämäärä tulee olla selvillä, kokemus ja tieto auttavat hahmottamaan parhaan tavan tavoitteen saavuttamiseen ja samalla epätieto hälvenee. Strategia tulee suunnittella huolella. Lopuksi uskallat ottaa haasteen vastaan määrätietoisesti ja rohkeasti!

Tietoa ja taitoa ylistäen!
Dr.Peura


Otsikkoon viitaten...
http://www.youtube.com/watch?v=INgXzChwipY

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti